Barcelona, referència mundial del debat científic

Al llarg del 2014, B·Debate - International Center for Scientific Debate va organitzar vuit debats científics que van congregar a Barcelona els millors especialistes internacionals en àmbits com la salut mental, medicina respiratoria, epigenètica i càncer, big data en biomedicina o medicina regenerativa, entre d’altres àmbits. En total, hi van participar 140 ponents i més de 1.000 persones.

B·Debate – International Center for Scientific Debate – Barcelona és una iniciativa conjunta de Biocat i l’Obra Social “la Caixa” que es va posar en marxa l’any 2009. El seu objectiu principal és impulsar trobades internacionals d’alt nivell científic per promoure el diàleg, la col·laboració i l’intercanvi obert d’idees, iniciatives i coneixements entre experts de reconegut prestigi nacional i internacional, fer front a grans reptes d'impacte social en l'àmbit de les ciències de la vida i, alhora, situar Barcelona i Catalunya com un referent mundial en investigació.

B·Debate combina debats tancats per a grups reduïts d'especialistes, simposis oberts a tota la comunitat científica en espais científics i culturals com CosmoCaixa i CaixaForum, i conferències i xerrades adreçades a tota la societat.  

Tota la informació sobre B·Debate es troba a la seva pàgina web, on es publiquen els nombrosos materials que genera cada activitat (ponències, vídeos, entrevistes, manifestos, etc.). Gràcies a la potenciació de la difusió dels continguts generats per les jornades, el número d’usuaris a aquest web va superar els 14.500 usuaris al 2014, un 63% més que al 2013.

El darrer debat del programa 2014 es va celebrar, per raons logístiques, el febrer de 2015.

Les jornades de debat científic van estar coorganitzades amb una desena d’entitats i centres de referència internacional com la Fundació Sant Joan de DéuBarcelona Respiratory Network, l'Institut d´investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), el BioInformatics Barcelona (BIB), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), l'Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal), l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i el Banc de Sang i Teixits, entre d'altres.

El programa del 2014 va ser el següent: 

 

Sessió de B·Debate al CaixaForum

Sessió de B·Debate al CosmoCaixa

Sessió de B·Debate al CaixaForum