BIO San Diego: 26 empreses i institucions catalanes a la convenció biotecnològica més important del món 

Un total de 22 empreses i 4 institucions van formar part de la delegació catalana, coordinada per Biocat, que va participar a la Convenció BIO, la convenció biotecnològica més important del món, que va celebrar la seva 20ª edició a San Diego (Califòrnia) entre el 23 i el 26 de juny de 2014.

La BioRegió de Catalunya va disposar d’un espai propi dintre del pavelló espanyol -de 223 metres quadrats i coordinat per ICEX-, conjuntament amb altres bioregions com les d’Andalusia i el País Basc.

La cita més important del sector va reunir a San Diego 15.667 delegats de 3.166 empreses procedents de 66 països, que durant 3 dies van participar en 29.145 reunions de partnering: un aparador internacional privilegiat per als negocis de les empreses de la BioRegió.

La delegació catalana va estar integrada per més d’una setantena de professionals de les companyies BioIngeniumReadyCellAnaxomicsCebiotexGP Pharm, Sagetis Biotech, Mitelos BioscienceGebro PharmaIproteos, Spherium Biomed, Oficina Ponti, BionureFerrer inCode, Ability Pharmaceuticals, Hexascreen, Intelligent PharmaLacerCaixa Capital RiscAlmirall i Grifols. També hi van participar 4 institucions: ACCIÓ, l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa; l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB); el Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica (CREB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i Biocat, encarregada de coordinar la delegació per vuitè any consecutiu.

Aquesta fira va ser una oportunitat per apropar la BioRegió a Califòrnia, que alberga un dels tres principals clústers de ciències de la vida dels Estats Units i un 28% del pipeline biotecnològic, destacant en els àmbits dels productes biofarmacèutics, la biotecnologia industrial, els biocombustibles o els dispositius mèdics i de diagnòstic, entre d’altres.

Pavelló català a BIO San Diego 2014

Pavelló català a BIO San Diego 2014