Catalunya projecta el lideratge del seu clúster a Biospain 2014

Durant el mes de setembre de 2014, Biocat va participar a la fira biennal BioSpain, a Santiago de Compostela, amb l’objectiu de projectar internacionalment la biotecnologia de Catalunya com a clúster líder de l’Estat.

Biocat va oferir suport a les més de 60 empreses catalanes -d’un total de 855 que hi van participar- que van presentar els seus productes i serveis a BioSpain i que van participar en les diferents reunions de partnering, un dels eixos centrals d’aquest event. Organitzat per l’Associació Espanyola de Bioempreses (Asebio), la Xunta de Galicia, la Universitat de Santiago de Compostela, la Universitat de Vigo i el Concello de Santiago, BioSpain ha aconseguit convertir-se en el punt de trobada de referència del sector biotecnològic a Espanya. 

Biocat va ser també responsable de l'organització d'una de les sessions del programa científic de la fira: Montserrat Vendrell, directora general de Biocat, va moderar una sessió sobre models d'acceleració d'start-up innovadores, dins del track de clústers europeus.

Tanmateix, el programa de BioSpain va incloure una sessió organitzada pel projecte europeu Transbio Sudoe del qual és partner Biocat, juntament amb la Universitat Paul Sabatier (Toulouse), la Universitat de Montpellier, l'Institut Europeu de Química i Biologia de Burdeus, l'Institut de Química i Biologia de Lisboa, la Universitat de les Illes Balears, el Clúster Biotecnològic i Biomèdic de les Illes Balears (BioIB), la Universitat de Santiago de Compostela, i la Fundación de la Comunitat Valenciana para la Promoción Estratégica, el Desarrollo y la Innovación Urbana (InnDEA). 

Aconseguint avantatges per a les empreses de la BioRegió

Conscient del paper clau de les fires i els events de partnering per al desenvolupament de negocis del sector, al 2014 Biocat va continuar treballant per a obtenir descomptes i altres condicions avantatgoses per a les empreses de la BioRegió.

En aquest sentit, després de col·laborar amb EBD Group els últims anys en l’organització de les dues edicions del congrés BIO-Europe Spring a Barcelona, Biocat va pactar amb aquesta entitat preus especials per a les empreses de la BioRegió interessades en asistir a BIO-Europe Spring 2014, celebrada al març a Turin.

També es van negociar preus especials per als membres de la BioRegió interessats en assistir a Expoquimia 2014, la trobada de la química aplicada celebrada al setembre a Barcelona, i Bioproduction 2014, celebrada a l’octubre també a Barcelona.

Participació de Biocat a la fira biennal BioSpain