Primera promoció d’innovadors de d·Health Barcelona

L’any 2014 es va graduar la primera promoció d’innovadors en salut de Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), el primer programa de postgrau en biodisseny que s'imparteix al nostre país, impulsat per Biocat amb l'objectiu de fomentar la innovació en salut, l'esperit empresarial i el desenvolupament professional en l'àmbit biomèdic.

d·HEALTH Barcelona és el programa insígnia de Moebio, una iniciativa que té com a objectiu principal desenvolupar el talent emprenedor en el sector de la salut i les ciències de la vida. En la seva primera edició, d·HEALTH Barcelona va identificar prop de 1.200 noves idees i oportunitats de negoci no resoltes a l'Hospital Clínic, l'Hospital Sant Joan de Déu i l'Institut Guttmann, els tres centres sanitaris que van col·laborar amb la primera edició del programa.

D’aquestes idees, un 40% suposaven oportunitats de negoci i una d'elles és avui una realitat: usMIMA, una solució per reduir el restrenyiment crònic en persones amb lesió medul·lar. Aquesta empresa, constituïda l'octubre del 2014 per un dels tres grups de fellows del programa, va resultar guanyadora del premi BioEmprenedorXXI, que reconeix els projectes empresarials en el sector de les ciències de la vida amb major potencial de creixement.

La primera edició de d·HEALTH Barcelona va ser possible gràcies al suport d'entitats com l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de la Recerca (AGAUR) o el Health Universitat de Barcelona Campus (HUBc) i d'empreses com SanofiAccenture. 

Èxit del primer European Biomedical Investor Day

La primera edició de d·HEALTH Barcelona va finalitzar oficialment al setembre amb la celebració del primer European Biomedical Investor Day, esdeveniment creat per facilitar l’accés al mercat a les tecnologies mèdiques innovadores. La jornada, organitzada per Biocat i 6 institucions pioneres en aquest camp d’arreu del món, es va celebrar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i va comptar amb la participació de 10 programes de biodisseny d’arreu del món.

El programa d·HEALTH Barcelona va estar representat per usMIMA, empresa fundada per un dels equips del programa. També hi van participar una selecció d’equips dels programes BioInnovate Ireland (Irlanda), el Center for Technology in Medicine and Health (Suècia), Inno X Healtcare (Dinamarca), I-SIP, IHU-Strasbourg (France), Biodesign Israel (Israel) i Stanford Biodesign (Califòrnia, EUA), que van presentar les seves solucions innovadores a un grup d'inversors internacionals, empresaris, administradors d'empreses, responsables polítics i professionals de la salut.

El guanyador va ser Torix Medical, una spin-off del programa pioner en biodisseny Stanford Biodesign, creadora d’un dispositiu mínimament invasiu per alleujar de manera permanent l’obstrucció urinària associada a la hiperplàsia prostàtica benigna.

Segona edició de d·HEALTH Barcelona

Agafant el relleu d’aquesta primera promoció d’innovadors, el setembre de 2014 va començar la segona edició de d·HEALTH Barcelona, formada per vuit fellows que han fet la seva immersió per identificar necessitats no resoltes al servei d’obstetrícia de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i al servei de cirurgia gastrointestinal de l'Hospital Clínic.

Aquesta immersió i la resta de fases del programa es compatibilitzen amb classes, MOOCs i tallers impartits per més de 50 experts internacionals, com Dan E. Azagury (Stanford University, EUA); Yossi Bahagon (Clalit Health Services, Jerusalem); Chia Hwu (Qubop, Silicon Valley); David Maltz (Novartis, Silicon Valley); o Lekshmy Parameswaran (Fuelfor, Barcelona-Singapur), entre d'altres. Aquesta edició de d·HEALTH Barcelona torna a comptar amb el suport d’AGAUR, HUBc i Sanofi, i amb la col·laboració de KaosPilot i el Parc Científic de Barcelona

 

 

 

Graduació de la primera promoció d'alumnes de d·Health Barcelona

MOEBIO Short Programs: d·HEALTH Barcelona s’obre al públic

Com a novetat del curs 2014-2015, Biocat ha obert al públic algunes de les sessions de d·HEALTH Barcelona: es tracta dels MOEBIO Short Programs, uns programes educatius de màxim 20 hores de durada que tracten temes clau en l’assistència sanitària, la innovació, la gestió i l’esperit empresarial.

El setembre de 2014 va començar el primer d’aquests programes, que formaran als professionals que vulguin ampliar els seus coneixements previs, a més d’adquirir coneixements pràctics sobre temes punters en innovació tecnològica en l’àmbit de la salut. Els MOEBIO Short Programs tenen com a objectiu estudiar les tendències i els patrons del sector de l'assistència sanitària i les indústries relacionades, així com comprendre les organitzacions sanitàries, els subministraments, la regulació i el finançament, entre d'altres. Estan pensats especialment per a empresaris, gerents i executius d'organitzacions de salut, estudiants, postgraduats i altres professionals interessats en ampliar les seves àrees d’especialització a l’assistència sanitària i l’emprenedoria.

MOEBIO Short Programs 2014-2015:

Entenent el sistema de salut

Actualització sobre la indústria farmacèutica i biotecnològica

Dispositius mèdics

El futur de la salut

Habilitats X-Thinking

Nous models de negoci al sector salut

Emprenedoria i gestió