usMIMA, start-up sorgida de d·HEALTH Barcelona, premi BioEmprenedorXXI 

L’empresa usMIMA – start-up sorgida de d·HEALTH Barcelona, el programa de postgrau de Biocat per accelerar la innovació en tecnologies mèdiques sanitàries– va ser la guanyadora de l’edició 2014 del premi BioEmprenedorXXI, que reconeix els projectes empresarials en el sector de les ciències de la vida amb major potencial de creixement.

usMIMA va ser distingida pel desenvolupament d’un dispositiu mèdic wearable controlat per un software central que simula massatges terapèutics per tractar el restrenyiment crònic de manera no invasiva, no farmacològica i sense efectes adversos. L’equip de l’empresa està format per quatre emprenedors amb perfils multidisciplinars que van detectar la idea de negoci durant una immersió clínica a l’Institut Guttman, part del programa d·HEALTH Barcelona. La start-up va rebre un premi de 12.000 euros, disposarà d’una estada gratuïta a la incubadora d’empreses Glòries de Barcelona Activa i l’assessorament comptable i fiscal del grup Vilar Riba, així com l’estatus d’empresa associada al Parc Científic de Barcelona (PCB).

Per la seva banda, Subtilis Biomaterials i Tractivus van ser premiades com a primera i segona finalistes de BioEmprenedorXXI, i van rebre 6.000 i 3.000 euros respectivament, i l’estatus d’empresa associada al PCB. Subtilis Biomaterials, spin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya, dissenya, fabrica i comercialitza solucions per a la regeneració òssia a nivell ortopèdic i dental. Tractivus, sorgida de la col·laboració entre GEMAT (Grup d’Enginyeria de Materials), l’Institut Químic de Sarrià (IQS) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), ha dissenyat dues tecnologies amb propietats antibacterianes que permeten alliberar de manera dosificada els fàrmacs i que estan pensades per solucionar les complicacions associades a la implantació d’stents.

Entre els finalistes també va figurar el projecte Kocoon, sorgit de d·HEALTH Barcelona com l’empresa guanyadora i que ha dissenyant un dispositiu sofisticat que utilitza nous materials per protegir els nadons prematurs de l'excés de soroll.

la Caixa”, l’Ajuntament de Barcelona – a través de Barcelona Activa- i Biocat impulsen aquest premi que, en conjunt, està valorat en 21.000 euros i consta també d’un paquet d’activitats d’acceleració del creixement i d’accions de formació, internacionalització i incubació, per a l’empresa guanyadora i les dues finalistes.

Al llarg de les set edicions celebrades, el programa BioEmprenedorXXI ha acompanyat 108 projectes de negoci, dels quals 61 estan constituïts en empresa, s’ha aixecat més de 41,5 milions d’euros de finançament i s’han creat més de 250 llocs de treball directes.

 

Integrants d'usMIMA, guanyadors del primer premi de l'edició 2014 del premi BioEmprenedor XXI

Tots els guanyadors de l'edició 2014 del premi BioEmprenedor XXI